Wees gerust: onze verpakkingen en disposables bevatten geen PFAS

27 mei 2021

In de afgelopen weken is er meermalen aandacht besteed aan de menselijke gezondheid en milieu effecten van poly- en perfluoralkylstoffen, ofwel PFAS - een brede groep van meer dan 4.000 chemische verbindingen die worden gebruikt in een breed scala aan consumentenproducten. In de verschillende media wordt berichtgeving gedaan over wegwerpvoedselverpakkingen en wegwerpservies waarin mogelijk PFAS verwerkt zijn. Graag stellen wij onze klanten gerust door te laten weten dat onze verpakkingen en disposables geen PFAS bevatten.

We blijven actief in gesprek met onze producenten om te begrijpen of PFAS wordt gebruikt in materialen die met voedsel in contact komen. Tot op heden hebben onze Europese en niet-Europese producenten verklaard zonder PFAS te produceren door hun compliance status te verklaren.

Als verantwoordelijke onderneming streeft Bunzl Foodservice ernaar ervoor te zorgen dat alle producten die we kopen voldoen aan de wet- en regelgeving, gepaard met het handhaven van bredere conformiteit met REACH en andere regelgeving met betrekking tot gevaarlijke stoffen. In samenwerking met onze producenten zorgen we ervoor dat de REACH-voorschriften worden nageleefd, inclusief de dreigende beperkingen op PFOA.

Het toenemende bewustzijn van PFAS heeft geleid tot een Europees vergaande beperking ervan. Daarnaast hebben verschillende EU-lidstaten sterk gepleit voor een alomvattende beperking van de hele klasse van PFAS-verbindingen. Wij verwachten dat verdere beperkingen op PFAS zeer waarschijnlijk zullen worden doorgevoerd en verzoeken onze producenten alert te blijven op de zich ontwikkelende situatie.

Bunzl Foodservice blijft de ontwikkelingen rondom PFAS proactief opvolgen, met specifieke aandacht voor voedselcontactmaterialen en verpakkingen. Voor meer informatie, ondersteuning of begeleiding kunt u terecht bij uw contactpersoon bij Bunzl Foodservice of onze Customer Sales via 036- 547 8666 of info@bunzl.nl.

Wat is PFAS?
Download onze informatiefolder en lees alles wat je wilt weten over PFAS: PFAS chemicaliën.pdf