Review: blijf jouw verpakkingsassortiment opnieuw bekijken

10 juni 2021

De wereld om ons heen blijft draaien, ongeacht of die van onszelf tijdelijk stil staat. De wetgeving verandert, nieuwe producten of materialen worden ontwikkeld en de perceptie van de consument wordt dagelijks beïnvloed. Dat vraagt wellicht ook om aanpassingen in het verpakkingsassortiment. Door het assortiment opnieuw te bekijken kun je veranderingen doorbrengen in de verpakking of bedrukking. Bepaal wat er voor jouw onderneming passend is qua verpakking. Het is van belang dat je het huidige verpakkingsassortiment regelmatig analyseert.

Vraag je je wel eens af of de verpakkingen die je gebruikt nog wel aan alle eisen voldoen?
Neem bijvoorbeeld de zakjes voor het verpakken van de broodjes: zijn ze stevig genoeg van kwaliteit? Misschien pakt jouw gast een tweede zakje, omdat de zakjes snel scheuren. Dat verdient een andere verpakkingsoplossing.


Zijn de verpakkingen nog steeds toereikend voor de doelgroep?
Het inpakken van een ontbijtje to-go kan met een bepaalde verpakking tot wel 3 minuten duren per verpakmoment, maar wanneer je een high traffic locatie hebt kan ieder bespaarde minuut een extra verkoop opleveren.


Kun je het de gebruiker makkelijker maken?
Vraag je gasten wat ze vinden van de verpakking. Voldoet het aan alle verwachtingen? Breng in kaart of ze bijvoorbeeld moeite hebben met het openen van de verpakking. Wellicht zie je jouw gasten een bepaalde handeling verrichten met de verpakking, wat vraagt om verbetering.


Kun je de verpakking nog op een andere manier verduurzamen?
Als je al jaren dezelfde verpakking gebruikt, kun je eens kijken naar een andere verpakkingsoplossing. Wanneer je Reduce als uitgangspunt neemt voor jouw huidige verpakkingsstrategie, kijk je dan wel eens naar bijvoorbeeld Resources. Wellicht dat je bijvoorbeeld de het draagtasje al kleiner of dunner aanbiedt, maar kun je nu naar het materiaal kijken. De tasjes kunnen we maken van gerecyclede of hernieuwbare bronnen.

Bunzl Foodservice helpt je graag
Wij ondersteunen je graag bij bovengenoemde vraagstukken. Bunzl Foodservice ontwikkelt verschillende duurzame concepten in samenwerking met diverse partners. Heb je vragen of behoefte aan advies over het verduurzamen van verpakkingen en/of disposables? Wil je misschien wel je huidige strategie herzien? Benader dan snel jouw contactpersoon bij Bunzl Foodservice of onze Customer Sales via onderstaande gegevens.

Telefoonnummer: (0)36 - 547 86 66

E-mailadres: info@bunzl.nl