The Good Roll verandert de wereld met toiletpapier

17 november 2020

Veilige en schone toiletten voor iedereen. Dat is de missie van The Good Roll. Dit nieuwe en unieke toiletpapier is gemaakt van 100% gerecycled papier en per rol verpakt in een fleurige wikkel. Het bedrijf steekt 50% van de nettowinst in de bouw van toiletten in Oost-Afrika. Daarmee is The Good Roll goed voor de mens en goed voor de planeet. The Good Roll voor hotels en leisurebedrijven is exclusief verkrijgbaar bij Bunzl.

Wat is The Good Roll?
The Good Roll is een 100% boomvriendelijke toiletrol, gemaakt van gerecycled papier. Het papier is superzacht, supersterk en is gemaakt zonder gebruik van chloor, kleur- en geurstoffen. Dus: geen boskap, minder waterverbruik en minder uitstoot van o.a. CO2. En nee, ook geen grijzig schuurpapier: het wc-papier van The Good Roll is helderwit en heerlijk zacht. Met een deel van de opbrengst geeft The Good Roll, in samenwerking met Simavi, zoveel mogelijk mensen toegang tot schone toiletten en daarmee tot een goede gezondheid.

Waarom is The Good Roll ontstaan?
The Good Roll is ontstaan vanuit een gezamenlijke frustratie. Er zijn wereldwijd 2,3 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilige en schone toiletten. Dat is zo’n 32% van de wereldbevolking! Daarnaast worden er dagelijks 270.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier.

Schrikbarende cijfers. Zo schrikbarend dat ze Melle Schellekens en Sander de Klerk inspireerden tot het ontwikkelen van The Good Roll; een initiatief waarmee beide problemen worden aangepakt. Een uniek Nederlands win-win concept: een 100% boomvriendelijke toiletrol, gemaakt van gerecycled papier, waarvan de opbrengst wordt geïnvesteerd in veilige en schone toiletten.

Om de basisgezondheid te verbeteren moeten op publieke plekken, zoals scholen, namelijk veilige toiletten beschikbaar zijn. Met de aanleg van deze toiletten en het verspreiden van kennis over hygiëne worden levensgevaarlijke ziektes voorkomen en kunnen kinderen veilig naar school. Zo kunnen ze zich ontwikkelen en breken ze uit de vicieuze cirkel van armoede.

Wat gebeurt er met de opbrengsten van The Good Roll?
Met de opbrengsten van hun toiletpapier steunt The Good Roll de WASH and Learn projecten van Stichting Simavi, die samen met lokale partners veilige toiletten installeren in situaties waar de hygiëne en toegang tot toiletten bijzonder slecht zijn. Naast het installeren van toiletten stimuleren ze lokale gemeenschappen om zelf hun toiletten en wasbakken te bouwen. Ook geven ze voorlichting over hygiëne en trainen ze dorpsbewoners tot onderhoudsmonteurs. Zo zorgt iedereen samen voor een duurzaam resultaat. En u kunt daar ook aan bijdragen.

Uw impact in beeld
Toiletpapier van The Good Roll afnemen heeft niet alleen voordelen voor de mensen in Oost-Afrika; het is ook goed voor uw MVO-doelstellingen. Na een jaar kunnen we u haarfijn vertellen hoeveel bomen u heeft bespaard én hoeveel veilige wc’s er dankzij u in Afrika zijn gebouwd. Hoe? Via een unieke impactmeter die The Good Roll voor elke klant kan maken en die groeit met elke bestelling. U kunt de impactmeter op uw eigen website plaatsen, zodat ook uw gasten kunnen zien hoe u bijdraagt aan een betere wereld.

Rolt u mee?
Wilt u ook het verschil maken met toiletpapier? Wilt u bomen sparen en veiligheid bieden aan mensen in Oost-Afrika? Rol dan mee!

Door te kiezen voor toiletpapier van The Good Roll bij Bunzl, steunt u de missie: veilige en schone toiletten voor iedereen. Op de webshop van Bunzl vindt u de rollen in vrolijk gekleurde wikkels.

Liever een gepersonaliseerde wikkel? Bunzl kan meedenken over de bedrukking en het volledige voorraadmanagement uit handen nemen.

Benieuwd naar de impact die u kunt realiseren? Dan horen wij graag hoeveel toiletrollen uw locatie gemiddeld per jaar verbruikt en dan berekenen wij hoeveel bomen u kunt besparen en toiletten u kunt bouwen door gebruik te maken van de toiletrollen van The Good Roll.

Vraag naar de mogelijkheden bij uw accountmanager of bij onze Customer Service-medewerkers via info@bunzl.nl of 036-5478666.