Coronavirus statement

15 maart 2020

Vanwege de aanhoudende situatie als gevolg van de verspreiding van COVID-19 (nieuw coronavirus) heeft Bunzl Foodservice een aantal nieuwe maatregelen geïmplementeerd om op de veranderende situatie te anticiperen. Hierbij volgen we de maatregelen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het RIVM in Nederland op en blijven we de situatie nauwlettend in de gaten houden. Naarmate er veranderingen plaatsvinden zullen we onze aanpak aanpassen om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen, onze werknemers te beschermen en zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de behoeftes van onze klanten.


Veiligheid van werknemers en klanten

We hebben een aantal proactieve maatregelen genomen, waaronder; het beperken van reizen tot gebieden met een hoog risico, het uitstellen van internationale reizen en verdere integratie van de hedendaagse technologie waardoor persoonlijke ontmoetingen niet persé vereist zijn.

We begeleiden en informeren onze medewerkers om de verspreiding van het virus te helpen minimaliseren en hebben onze teams geïnstrueerd om infectiepreventiepraktijken zoals goede handhygiëne en persoonlijke verantwoordelijkheid op te volgen.

Alle collega’s zijn voorzien van persoonlijke beschermingsmiddelen en hebben voorlichting gekregen over de veelvoorkomende symptomen van het virus en de noodzakelijke acties indien deze symptomen zich voordoen.

Onze chauffeurscollega's hebben regelmatig contact met onze klanten en het advies gekregen om;

  • Fysiek contact met klanten te vermijden, bijvoorbeeld door geen handen te schudden.
  • Alle voorwerpen en oppervlakken die regelmatig worden aangeraakt te reinigen en desinfecteren met behulp van de meegeleverde ontsmettingsdoekjes.
  • Goede hygiënenormen te handhaven door regelmatig de handen te wassen en te ontsmetten en wegwerphanddoekjes te gebruiken.
     

Voorraadniveaus, condities en prijsstelling

Samen met u voelen we de huidige impact van het coronavirus in de horecasector. Een aanzienlijk deel van ons assortiment is afkomstig van Chinese fabrikanten. Sinds enkele maanden plaatsen we orders in Europa om ‘’out of stock’’ situaties te voorkomen. De toenemende vraag in Europa geeft helaas schaarste op de wereldmarkt. Tezamen met de toenemende vraag en stijgende grondstof- en transportkosten heeft dit een opwaarts effect op de prijzen.

We zijn ons bewust van de daling in productafname in de gehele horecasector voor de komende periode. Op dit moment hebben we voldoende voorraad om aan uw behoeften voor niet-corona gerelateerde producten te voldoen en passen deze tussentijds aan waar mogelijk.

Als groothandel blijven onze vaste kosten ongewijzigd. Tegelijkertijd doen we er alles aan om de voorraden te coördineren, waarbij de continuïteit van levering centraal staat. Wij doen ons uiterste best om prijsverhogingen te voorkomen, zijn continu op zoek naar alternatieven en informeren u indien er passende mogelijkheden zijn.

We zijn dagelijks in contact met onze fabrikanten om te bespreken of er speciale voorwaarden of netto betalingsmogelijkheden zijn. Helaas krijgen we vanwege de huidige situatie een negatief antwoord. De situatie is uitdagend.

We staan ​​klaar om u te ondersteunen. Dat betekent dat we de minimale bestelwaarde en de leveringen dienovereenkomstig voor de komende maanden aanpassen waar mogelijk. We zullen tevens flexibiliteit tonen ten aanzien van afnameverplichtingen met betrekking tot de afgesproken tijdsperiode voor afname van uw klant-specifieke producten.


Beschermings- en hygiëne producten

Net als vele andere leveranciers heeft Bunzl Foodservice te maken met een uitzonderlijk toenemende vraag naar beschermings- en hygiëneproducten. Voor veel van deze producten is de vraag groter dan het aanbod. Uiteraard doen wij er alles aan om onze voorraad te optimaliseren teneinde u van de producten te kunnen voorzien die u nodig heeft.

We staan ​​in nauw contact met onze leveranciers en proberen voortdurend nieuwe manieren te vinden om aan de toenemende vraag naar deze producten te voldoen. Wij streven ernaar om de beschikbare voorraad naar rato van onze klanten te verdelen, met als doel de continuïteit van onze klanten zoveel mogelijk te waarborgen. We nemen proactief contact met u op als er artikelen beschikbaar zijn die aan uw vraag voldoen, maar andersom vragen we u ook om in nauw contact met ons te blijven. Op deze manier kunnen we snel schakelen en elkaar op de hoogte houden.


Supply chain

We zullen de orders op de gebruikelijke wijze blijven uitvoeren en op de best mogelijke manier reageren op uitzonderlijke verzoeken. Dergelijke buitengewone verzoeken zullen per geval en dagelijks worden beoordeeld. We doen ons uiterste best om aan alle verzoeken te voldoen.

Bunzl opereert binnen Nederland vanuit verschillende locaties, die aan verschillende marktsegmenten leveren. Ondanks de verschillende marktsegmenten komt het assortiment van de locaties in de basis overeen qua hygiënepapier, schoonmaakmiddelen, disposables en beschermingsmiddelen. Zodra er lokaal maatregelen worden genomen die de continuïteit van de productaanvoer in gevaar brengen, doen wij een beroep op onze zusterbedrijven. Ook werken we nauw samen met onze internationale Bunzl-locaties om elkaar waar mogelijk te ondersteunen.

Naarmate de situatie zich ontwikkelt, zullen we verdere nieuwsupdates verstrekken en indien nodig een noodplan opstellen. We vragen u om ook ons op de hoogte te houden van uw huidige situatie zodat we indien van toepassing onze supply chain hierop kunnen aanpassen. Ons doel is om de impact en het ongemak voor onze klanten te minimaliseren door ons te concentreren op coördinatie en samenwerking. Laten we samen blijven streven naar een werkbare situatie.

We willen u vragen onze website en LinkedIn-pagina in de gaten te houden voor het laatste nieuws en de eventuele nieuwe maatregelen die we nemen met betrekking tot het coronavirus.

Vetrouwende erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Wij danken u voor uw begrip in deze. Bij vragen kunt u zich wenden tot uw contactpersoon bij Bunzl Foodservice.

Heel veel sterkte toegewenst voor de komende periode en bovenal blijf gezond!

Namens,

 

Philippine van der Putten
Commercieel Directeur Bunzl Foodservice

Bunzl Foodservice
Rondebeltweg 82, 1329 BG
Almere (The Netherlands) 
+31 (0)36 5478600 
info@bunzl.nl