Blog: Don’t be afraid, I’m made of BamBOO

26 februari 2019

Bamboe kennen veel mensen wel, maar misschien worden de associaties eerder gelegd met het eten ervan dan met het drinken eruit. Bamboe is namelijk een prima product om Kunststof te vervangen. Je kunt de gekste dingen bedenken en er is een bamboe variant op, maar waarom zou je nou juist voor dit materiaal kiezen?

Bamboe is een van de snelst groeiende planten ter wereld, het is zelfs opgenomen in het guinness book of records. De plant groeit gemiddeld namelijk 3 cm per uur volgens het record. Dit is echter wel maar één soort bamboe. Gemiddeld groeit een bamboe plant tussen de 5cm en de 20cm per dag. Daarbij is het goed dat de plant regelmatig gekapt wordt, hierdoor blijft de groei doorgaan en de plant gezond.

Als de Bamboe gekapt is heeft het vele als grondstof voor bijvoorbeeld disposables. Producten van Bamboe zijn heel stevig en daardoor prettig in gebruik.

Verder heeft het als voordelen dat het
- een verwerkt kan worden in vele producten. 
- een compacte vezelstructuur heeft en daardoor harder is dan menig andere houtsoort. 
- geschikt is voor zowel de diepvries als temperaturen tot 200 graden Celsius.

Doordat Bamboe goed te verwerken is in vele producten is het een hip en eigentijds materiaal om te verwerken in onze producten. Zo kun je denken aan bordjes en bekertjes maar wat dacht je van een LED kaarsen houder of een dienblad. Op dit moment bevat het assortiment al meer dan 60 artikelen die gemaakt zijn uit dit bijzondere materiaal.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar onze Bamboe artikelen? Klik dan snel verder!