Blog: Believe in koffie

26 maart 2019

Een kopje koffie, thee of water op het werk is bijna niet weg te denken uit de dagelijkse routine. In wat voor een soort beker het geschonken kan worden of hoe dit verduurzaamd kan worden is misschien niet altijd het gesprek van de dag. Toch nieuwsgierig hier over? Lees dan zeker verder.

Koffie is misschien wel het meest gekochte product voor onderweg. Treinreizigers scoren op het station nog snel een kop koffie voordat ze de volgende trein ingaan. Automobilisten maken er een pitstop voor bij een tankstation. Een assortiment To-Go-disposables kan dus niet zonder goede koffiebekers, waar uiteraard ook thee of chocomel in geserveerd kan worden. Om het helemaal compleet te maken kan dit worden uitgebreid met toebehoren, zoals suiker, creamer, koekjes en roerstaafjes.

Zo zijn er bijvoorbeeld de Sensation bekers. Deze zijn te herkennen aan de vrolijk geschreven woorden en de rode of groene streep rond de beker. In deze kartonnen bekers zit een speciale coating die ervoor zorgt dat de bekers waterdicht zijn en klaar zijn voor gebruik. De bekers met een groene streep geven aan dat zij bewerkt zijn met een ander soort coating, namelijk een PLA coating, waardoor zij binnen Bunzl’s Believe merk vallen. 

Believe is het maatschappelijk verantwoorde beleid van Bunzl Nederland. Door dit landelijke beleid een zelfstandig karakter te geven benadrukt Bunzl hoe belangrijk zij dit vinden. BELIEVE is opgebouwd uit 5 verschillende pijlers die allen te maken hebben met duurzaamheid en sociale gelijkheid. Hierbij is het belangrijk dat er een duurzaam assortiment wordt aangeboden en dat er wordt gezocht naar -en het ontwikkelen van duurzame relaties met ketenpartners. Ook wordt er gekeken naar de arbeidsomstandigheden van de buitenlandse fabrikanten. De fabrikanten vinden de ‘happiness’ van de medewerkers belangrijk.

Een van de concepten die Bunzl Foodservice aanbiedt is het CupR concept. Het concept is er in drie verschillende CupR levels, die staan voor de mate van duurzaamheid. Hoe vollediger de ’cirkel’, hoe hoger het duurzaamheidslevel. Bunzl Foodservice biedt uiteraard alle benodigdheden om het apart verzamelen van de koffiebekers mogelijk te maken. Zo zijn onder andere de Sensation bekers met een groene middenlijn uitgebreid getest voor dit concept en deze zijn dan ook goedgekeurd voor de verwerking. Bekijk hier een kort filmpje over het CupR concept van Bunzl.

Al onze brochures vind u hier.