Vacature Receptionist(e)

Bunzl Foodservice

Where hospitality begins

Wil jij werken bij een bedrijf in de Foodservicebranche waar je initiatieven mag nemen en hospitality hoog in het vaandel staat? Dan ga je het bij ons vast heel leuk vinden.

Bunzl Foodservice is onderdeel van een multinational en de grootste non-food leverancier van Nederland voor haar markten. Ons klantenbestand bestaat uit hotelketens, restaurants, cateraars, leisure organisaties en to go horecalocaties. Denk hierbij aan toonaangevende bedrijven zoals Compass Catering, Efteling, Center Parcs, NS Stations en HMS Host.

Onze organisatie onderscheidt zich door verwachtingen van klanten te overtreffen, zeer gemotiveerde en toegewijde mensen, strategische partnerships en innovaties in producten en concepten.


Wij zoeken voor ons pand in Almere per direct een

Receptionist(e)
(16 uur (maandag en dinsdag) + interim opvang collega receptioniste)
 

Wat mag je vooral gaan doen?
Als Receptionist(e) is geen dag hetzelfde. Je bent het visitekaartje van de organisatie. Als eerste aanspreekpunt van Bunzl Foodservice sta je onze klanten te woord en verbind je ze door naar de juiste afdeling. Je ontvangt de gasten die op onze locatie komen en zorgt voor een gastvrij ontvangst.

Dagelijks sorteer je alle binnenkomende brieven en pakketten en zorg je dat dit bij de juiste persoon terechtkomt. Aanvragen voor onze nieuwe catalogi neem jij voor je rekening en je zorgt dat de gewenste catalogi worden verzonden samen met de dagelijkse post die bij je wordt aangeleverd. Tevens ben je verantwoordelijk voor de aanvraag van monsters bij onze leveranciers en maak en verstuur je welkomstbrieven aan onze nieuwe klanten. Waar mogelijk ondersteun je vanaf je prachtige werkplek andere afdelingen met ad hoc werkzaamheden.

Hoe ga je dit doen?
Onze pay off, where hospitality begins, draag jij als geen ander met veel enthousiasme uit naar onze klanten, gasten en je collega’s. Je wilt de beleving van de klant overtreffen door net dat beetje extra te geven en iedereen te benaderen als gast bij Bunzl. Dit doe je door jouw klantvriendelijke instelling en je goede communicatieve vaardigheden.

Door jouw stressbestendige houding is het voor jou geen probleem als je van alle kanten vragen krijgt. Je kunt onderscheidt maken tussen wat prioriteit heeft, maar zorgt ook dat alle andere acties afgerond worden. MS-office kent geen geheimen voor je en ook in de Engelse taal weet je je goed te redden.

Deze functie vervul je als duobaan samen met Irma, onze huidige gastvrije Receptioniste. Jullie zijn samen verantwoordelijk voor de receptie en vangen elkaar op bij vakanties en ziektes.

Wij verwachten

  • MBO+ werk- en denkniveau;
  • minimaal 2 jaar passende werkervaring;
  • een representatief voorkomen en gastvrije instelling.

Je kiest voor Bunzl omdat

  • wij jou een uitdagende functie bieden in een dynamische organisatie waar kwaliteit, service, professionaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan;
  • je ruimte en vrijheid krijgt om jezelf verder te ontwikkelen en te ontplooien;
  • wij jou ten alle tijden stimuleren om mee te denken en verantwoordelijkheid te nemen;
  • wij jou een passende beloning geven voor je werkzaamheden.

Dus waar wacht je nog op?
Denk jij dat je het verschil kunt maken voor Bunzl? Grote kans dat wij je dan uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Wij zien je motivatie en CV graag tegemoet via vacatures@bunzl.nl t.a.v. Esther Markman, HR manager. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Peter Los, Manager klanttevredenheid via 036-5478600.

Dank als je wilt meedenken, maar we stellen acquisitie niet op prijs.