Ecodish wint Horecava Innovation Award

14 januari 2014

Ecodish, de meest recente toevoeging aan het assortiment van Bunzl, is verkozen tot categoriewinnaar Concepts & Co-creation van de Horecava Innovation Awards. Dat werd op de openingsdag van de Horecava, maandag 13 januari, bekendgemaakt. Ecodish liet de andere genomineerden, te weten Ice Pan, The Living Menu en Kromkommer achter zich.

Ecodish

Ecodish van Greenovations is een innovatief, zeer milieubewust machinaal vaatwasmiddel.  Effectief en bijzonder snel biologisch afbreekbaar. 100% veilig, vrij van schadelijke stoffen en zeer effectief in de verwijdering van vet, zetmeel en eiwit. Door de combinatie met natuurlijke micro-organismen ontstaat een perfect werkend ecologisch reinigingsproces.  Ecodish zorgt voor een flinke reductie van de afvalstroom en voor 20 tot 40% productbesparing door doseerapparatuur. Daarnaast voorkomt Ecodish slijtage door chemische inwerking op glas, porselein, machines, pompen en afvoeren.

Lees meer over Ecodish of bekijk de infographic op YouTube.

Jurycommentaar

De jury van de categorie Concepts & Co-creation bestond uit Guendaline Stinkens, Hans Poortvliet, Arjan de Boer en Michiel van Noort. Zij oordeelden: "Ecodish is een bijzonder tot de verbeelding sprekende wereldprimeur: een vaatwasmiddel, gebaseerd op innovatieve, duurzame hybride technologie. Vooral de voorziene milieubesparingen vielen op: 140 miljard liter schoon drinkwater dat jaarlijks wordt vervuild met zware chemicaliën uit de professionele vaatwasmiddelen, terugbrengen tot 0 liter."

Bron: Horeca Entree